22 Aralık 2016 Perşembe

Modada 90'lar etkisi



Takvimlere baktığımızda yıl 2016 ama modada 90lar altın çağını yaşıyor.  Sürekli kendini tekrar eden moda bu yıl 90’ları taklit ediyor ve bize de o yıllarda nasıl giyiniliyorsa öyle giymeyi emrediyor. Belki bazılarımız bu geçmişe gidişten hoşlanmıyor ama moda bu kendisini en sevmeyen insanı bile kıyısından köşesinden kendine çekmeyi başarıyor.


90’lardan biraz ipucu çekelim mi? Bunun için o dönemin ünlü yüzlerine bakmamız yeterli.  Benim aklıma ilk gelenler Madonna, David Bowie ve Whitney Houston.  Yerlilerden ise Sertap Erener,  Yonca Evcimik ve Burak Kut.  Peki onlar o dönem ne giyerlerdi?  Hepsinin tarzı birbirinden faklı olsa da ortak noktaları vardı. İşte bu ortak noktalar bugün bizim dolabımızda 90lar etkisini yakalamak için edinmemiz gerekenler.


1)   Yüksek belli dar paçalı jean pantolonlar
Gencinden yaşlısına, çılgınından en mazbutuna herkes o dönemde yüksek belli ve dar paçalı pantolonları tercih ediyordu. Bugün de dolabımızın olmaz olmaz parçalarından biri yüksek belli pantolonlar. Eğer bu bir de  jean pantolon olursa modanın kalbini elimizde tuttuk demektir. İster açık renk ister koyu, 90ların en moda giysisi Jean pantolonlardan bir tane edinmek şart.


2)      Kalın tabanlı ayakkabılar
Son dönemlerin en göze çarpan parçaları kalın düz tabanlı ayakkabılar. Gene bize 90ların hediyesi olan bu ayakkabılar özellikle kısa boylular tarafından çok sevildi ve hemen uygulamaya konuldu. 90larda kalın taban denilince benim aklıma Spice Girls kızları ya da Yonca Evcimik geliyor J Bugün onlarınki kadar kalın tabanlar kullanmasak da birkaç yıl önceye oranla tabanların kalınlaştığı ve bunun  günümüzün modası olduğu kesin.



 3)      Üzerinize 3 beden büyük ceketler
90larda bedenimizden büyük giysiler giymek garip karşılanmazdı. Bosbol kazaklar ve ceketler bunun en iyi örnekleri. Bugün de 90lar stilimizi tamamlamak için gereken star parçalardan biri bu bol ceketler.  Hem bolluklarının verdiği hareketleri kolaylaştırıcı etkilerinden dolayı rahatlar hem de modada 90lar stiline öncülük ederek modanın içinde görünmemizi sağlıyorlar. Havaların soğuduğu şu günlerde bir tane edinmek şart 


Hiç yorum yok: